Warning: mysqli_select_db() expects parameter 1 to be mysqli, string given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 22

Warning: mysqli_query() expects at least 2 parameters, 1 given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 24
ITstreet -Smartphone output on HD TV
Preskoči na sadržaj

ITstreet postovi

Smartphone output on HD TV

Jedna novina na ITstreet a to je video tutorijal. Znam dosta ljudi koji više vole da odgledaju neki primer nego da ga pročitaju. Razlozi su razni. Mnogi tutorijali su ili nerazumljivi ili komplikovani za praćenje.

U ovom video tutorijalu ću vam pokazati kako da povežete vaš pametni telefon i hd televizor.
Koristio sam Alcatel OT-995 (Telenor Smart HD) i televizor Philips 32pfl4606h koje sam povezao preko mikro HDMI kabla. Princip je isti dokle god su u pitanju HD televizor i telefon koji ima HD izlaz.

Zavalite se u fotelju/stolicu pa da počnemo.



Ukoliko imate telefon sa HDMI izlazom, HD TV i mikro HDMI kabl onda imate sve što vam je potrebno. U mom slučaju kabl nije bio deo pakovanja telefona pa sam ga morao kupiti. Cene se kreću od 1000RSD pa na više u zavisnosti od dužine i "pozlaćenosti".

Prvo se povežu telefon i televizor. Redosled nije bitan. U meniju televizora izabere se HDMI izvor. Zatim se u telefonu čekira HDMI display i to bi bilo sve. Možete vašu novu multimedijalnu kombinaciju koristiti za igranje igara, surfovanje internetom ili gledanje youtube videa. U principu, možete raditi bilo šta.

HDMI display se nalazi: menu->settings->display->HDMI display.

Izvinite za Kerber, ali moralo je zbog pozadinskih zvukova.

Ostavite poruku

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.Označena polja su obavezna*