Warning: mysqli_select_db() expects parameter 1 to be mysqli, string given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 22

Warning: mysqli_query() expects at least 2 parameters, 1 given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 24
ITstreet -Top 7 VAU mobilnih telefona
Preskoči na sadržaj

ITstreet postovi

Top 7 VAU mobilnih telefona

Prave se razne top liste mobilnih telefona. Za reper se uzima brzina, snaga, izgled, cena, operativni sistem isl. Svi imaju svoje favorite u bilo kojoj od ovih kategorija. Ovo je top lista malo drugačija od svih. Rangiraćemo telefone po "vau" kriterijumima.

Idemo od poslednjeg...

7. Vau ekran...

Jedan od najvećih ekrana među pametnim telefonima ima LG Optimus VU. Ekran je 5 inča i skoro da bi mogli da ga svrstamo među tablete. U pitanju je telefon sa odnosom dijagonala 4:3 i rezolucijom 768x1024. Sam ekran je HD-IPS LCD.



Pored ekrana ni ostatak specifikacija nije za potcenjivanje. Quad-core cpu na 1,5ghz, ULP GeForce grafika, Tegra 3 čipset sa 1gb ram i 32gb za podatke su nešto vredno respekta. Na žalost nema slot za memorijsku karticu. Od ostalih stvari treba pomenuti 8mpx kameru, snimanje u 1080p, 2080mAh baterija i naravno ICS (android 4.0.4 Ice Cream Sandwitch). Samo me interesuje u koji džep će da stane...

Lg već planira naslednika VU2 sa istom veličinom ekrana ali jačim hardverom.

Svaštanešto

6. Vau tonemo...

Još jedan džin sa 5 inča ekranom je Panasonic Eluga Power. Ono što je zanimljivo kod njega je to što ne morate da brinete ako skočite u bazen a zaboravite da izvadite telefon iz džepa. Veoma velikog džepa.



Ovaj telefon ima klasičan odnos dijagonala i rezoluciju od 720x1280. Ono što ga izdvaja je što ne propusta vodu do 1 metar dubine na 30 minuta vremena. Takođe je dobio IP57 sertifikat koji kaže da je pored vode, otporan i na prašinu. Ostalo je manje-više isto kao i kod LG modela. Samo je gpu Adreno225, čipset Snapdragon MSM8270...

Ono što je interesantno kod ovog telefona je to da se baterija (1800mAh) puni veoma brzo. 30 minuta za 50% kapaciteta.

Svaštanešto

5. Vau tekma...

Iako svi Andriod aparati imaju mogućnost puštanja tv programa, nema ih baš puno koji imaju ugrađeni tv prijemnik. Puštanje tv programa putem aplikacija je više zahvaljujući live stream-u i internetu. Ovde pričamo o malenom tv prijemniku.



Motorola Atrix TV XT682 je telefon koji ima svoju antenu i u stanju je da prikazuje program tv stanica. Ovo svakako nije novost u Android svetu ali je svakako nešto nesvakidašnje. Hardver je osetno slabiji od prethodnih modela. Displej od 4 inča, cpu 1ghz (jedno jezgro), gpu Adreno 200 i Gingerbread 2.3.7 (!?).

Svaštanešto - nema ništa

4. Vau fotka...

Kako nazvati uređaj sa senzorom od 41mpx? Pre fotoaparatom nego telefonom. Nokia je 808 PureView nazvala telefonom.



808 je telefon koji može da se podiči kamerom kakvu nema ogromna većina fotoaparata, pa čak i onih profesionalnih. Pored ogromnog senzora, vau efekat pravi i Carl Zeiss optika, xenon fleš, do 4x digitalni zoom bez gubitka kvaliteta...
Ni ostatak specifikacije nije za zanemarivanje. Tu je AMOLED ekran od 4 inča (360x640), cpu 1,3 ghz ARM11, gpu BCM2763 na Simbian BELLE OS.
41 mpx senzor zahteva prostor tako da je primetno veliko ispupčenje na poleđini telefona.

Svaštanešto

3. Vau film...

Nije novost da Android telefonu mogu u principu svašta. Proizvođači u malena kućišta ubacuju razne mogućnosti ali Samsung je otišao korak dalje. Predstavljam vam Samsung Galaxy Beam.Telefon sa video projektorom.



Samsung je u ovaj uređaj ubacio veoma kvalitetan HD projektor. On projektuje bukvalno on što je trenutno na displeju. Sa 2 metra udaljenosti baca sliku veličine 50 inča. Sa samo 15 lumena projektor zahteva veoma mračnu prostoriju, ali i ovo je dovoljno.
Nasuprot projektoru, ni ostatak hardvera nije za podcenjivanje. Displej od 4 inča sa ozbiljnijom rezolucijom od Nokie (480x800) na dual-core 1ghz Cortex-A9, Mali-400 gpu i NovaThor U8500 čipsetu čini ovaj telefon respektabilnim. Radi na 2.3.6 ali već je dostupna nadogradnja na ICS.
Naravno, za potrebe projektora potrebni su jaka baterija i dosta memorije. Samsung smatra da je baterija od 2000 mAh i 768mb rama dovoljno.

Bioskopsko platno ne spada u opremu ali druga baterija i stalak za punjenje i postavljanje telefona da.

Svaštanešto

2. Vau brzina...

Treba vam brz telefon? Mislim, zaista brz? A šta kažete za Huawei Ascend D? Telefon za koga kažu da je ubedljivo najbrži telefon današnjice.



Jedan od manjih igrača na polju pametnih telefona je zagrizao mnogo i predstavio aparat koji najjače modele ostavlja u prašini. U pitanju je telefon sa IPS+LCD displejom od 4,5 inča i rezolucijom od 720x1280px. U njemu je ugrađen cpu quad-core 1,5 ghz. Čipset je K3V2 i proizveo ga je Huawei. Memorija je impresivna i iznosi 1 gb. Sa ovakvim hardverom ICS u potpunosti dolazi do izražaja i Ascend D može na crtu sa najnovijim iPhone bez ikakvih problema.

Svaštanešto

1. Vau fotka 2...

Moj favorit. Ako je za Nokiju 808 i bilo dileme da li je telefon ili fotoaparat, šta reći za Galaxy Camera tele... uređaj? Kamerefon!



Zamislite tanak fotoaparat od 16mpx, sa optičkim zumom, širokougaonim 23mm objektivom, xenon blicom i sa svim mogućnostima fotoaparata kao što su detekcija osmeha, lica, optička stabilizacija slike, auto fokus i sl. Sa jedne strane... A sa druge strane Android telefon sa ekranom od 4,8 inča i rezolucijom od 720x1280px. Sa quad-core 1,4ghz Cortex-A9 cpu-o, Mali-400mp gpu i Exynos 4412 quad čipsetom. Za ne poverovati.

Svaštanešto

Zaključak

Od ovih telefona skoro da bih poželeo sve odjednom. Problem je ona cifra kada se podvuče linija. Dotle, ostaje da se zapitamo šta nas čeka sutra. U kom pravcu će se telefoni razvijati, šta će biti standard za jedan telefon isl.

Recite koji je po vama broj jedan ili ako imate neki predlog.

Ostavite poruku

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.Označena polja su obavezna*