Warning: mysqli_select_db() expects parameter 1 to be mysqli, string given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 22

Warning: mysqli_query() expects at least 2 parameters, 1 given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 24
ITstreet -Keweisi KWS-10VA
Preskoči na sadržaj

ITstreet postovi

Keweisi KWS-10VA

Usled raznih problema sa napajanjima sam na kraju ipak morao da nabavim neki tester jačine i napona struje. Ponajviše zbog problema sa napajanjem koje sam uzeo za Orange Pi PC2 a o kome sam već pisao. Preturajući po Alixpressu (a gde bih drugde) sam naleteo na ovaj tester iz naslova. Cena mi delovala primamljiva, utisci kupaca takođe, pa sam ga poručio.

Tester je oblika klasičnog USB stika a ime firme koja ga pravi (Keweisi) mi je totalno nepoznato. Još jedna noname firma iz Kine, što nije nikakva novost. Proizvodi takvih firmi umeju opasno da variraju u kvalitetu i upotrebnoj vrednosti. Ova firma ima još par modela za istu namenu ali mi je ovaj delovao najprostiji.

KWS-10VA je 60,5x28x15mm plus još 12,7mm za USB priključak koji se ne može uvući. Sva elektronika je upakovana u tamno blago providno kućište na kojima se jasno vide oznake. Sam plastični odlivak nije sjajno urađen i spojevi nisu najidealniji. Sa strana su dva USB porta gde se priključuju potrošači radi opterećenja. Ovaj model je predviđen za očitavanje jačine i napona struje isključivo preko USB porta. Napajanja koja imaju uliven USB kabl nije moguće testirati bez odgovarajućeg adaptera.



Malo o tehničkim specifikacijama...
Ovaj tester može da meri jačinu struje (koja se izražava u voltima - V) u rasponu od 3V-9V gde je tolerancija ± 1%. Napon (koji se izražava u amperima - A) meri u rasponu 0A-3A uz toleranciju ± 1%. Takođe, i baterije kapaciteta od 0-99999mAh. Vreme merenja je od 0-99h. Očitavanja su ispisana u dva reda po tri "digit tube". Amperi su prikazani crvenom bojom a volti plavom, gde se očitavanje prikazuje u dve decimale što će reći da je preciznost 0,01V/A. Gubitak u liniji iznosi oko 0,1ohm a drop prilikom merenja iznosi 200mV.



Kakav je u radu...
Prilikom priključivanja na napajanje prvo što se pojavilo je očitavanje jačine struje. S obzirom da tada nije bio priključen "potrošač" jačina je bila malo jača i iznosila je oko 5,14V. Nakon priključivanja telefona na tester radi punjenja, jačina je spala na nominalnih ~5V. Odmah je i drugi displej počeo očitavanja koja su bila u tom trenutku. Brojevi su varirali u zavisnosti koliko je telefon "vukao" u tom trenutku. Fast charger opcija je perfektno radila kroz tester. Ono što mogu pohvaliti je jasan i čist prikaz vrednosti kroz tamno plastično kućište. Priljučivanjem i drugog uređaja na drugi USB port na testeru je doveo do "skoka amperaže" gde bih rekao da je ona naprosto "sabrana". Prilikom merenja nisam primetio da se tester nešto specijalno greje.



Ja na žalost nemam nikakvu opremu kojom bih ovaj uređaj podrobno ispitao i utvrdio koliko su očitane vrednosti tačne. Ono što se može videti na mreži je da su očitavanja ne toliko precizna. Na eevblog-u se može videti da je u pitanju razlika od par %. Ono što ja mogu da zaključim je da iako ne toliko precizan, KWS-10VA je ipak zgodan alat da se proveri određeni USB port, napajanje ili Power Bank. Za precizno merenje je potrebna ozbiljna oprema koja ozbiljno i košta a od uređaja koji košta par dolara i ne treba očekivati više. Čak, mislim da je odlična stvar da se isprate V/A dropovi prilikom određenih testiranja. Bar sam video da mi moje napajanje koje sam uzeo za Orange Pi ima dobar drop pri samom butovanju Androida.

Ostavite poruku

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.Označena polja su obavezna*