Warning: mysqli_select_db() expects parameter 1 to be mysqli, string given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 22

Warning: mysqli_query() expects at least 2 parameters, 1 given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 24
ITstreet -Aukey PA-U37
Preskoči na sadržaj

ITstreet postovi

Aukey PA-U37

Originalni punjač za moju 516-cu je završio karijeru a punjači koji se mogu naći kod trgovaca su uglavnom male amperaže i punjenje 1950mAh litijum polimerske baterije može da potraje do duboko u noć. Jači punjači... su jači sa cenom. Naleteo sam na punjač iz naslova na popustu i nisam se puno dvoumio.

U pitanju je proizvod meni malo poznate firme koja inače proizvodi razne punjače, bluetooth dodatke i slično. U svojoj ponudi imaju i jače ali i slabije punjače od ovog ali meni je za moje potrebe odgovarao upravo ovaj. PA-U37 punjač dolazi u maloj kutiji sa pratećom dokumentacijom i kablom koji se može odvojiti, dužine 80cm. Sam punjač je 94x60x25mm, težine 122gr, crne boje i relativno je neupadljiv na stolu pored računara.



U pitanju je uređaj sa izlaznom snagom punjenja od 5V/5A. Punjač ima pet izlaznih USB portova za punjenje sa maksimalnih pomenutih 5A ukupno. Ali svaki port može da puni maksimalno 2,4A. Matematika dalje kaže da ako se priključe dva uređaja, onda se pune oba sa maksimalno 2,4A, ali ako se priključe pet uređaja onda se oni pune maksimalno po 1A svaki. Punjač pri tom troši 25W električne energije.

Aukey se hvali da je u punjaču Texas Instruments čip koji reguliše izlaznu amperažu u zavisnosti od kapaciteta baterije na uređaju koji se puni. Proceniće koji je maksimalni napon na uređaju koji se puni da ne dođe do preopterećenja. Takođe, tu je prema rečima proizvođača, čak sedam zaštitnih mera, da bi ovaj punjač mogao da puni više uređaja od jednom, čije su baterije pri tom različitog kapaciteta i različitog napona.

Prilikom punjenja više uređaja od jednom punjač se malo grejao, što je prema rečima proizvođača normalno. Nisam primetio neke nedostatke nakon punjenja. Samo punjenje je potrajalo u zavisnosti od baterija na uređajima. Međutim kada je priključen samo jedan uređaj, brzina u punjenju je bila osetna.

Od mene sve preporuke. Mali, kompaktan i lagan punjač koji je u stanju da napoji sve naše telefone, tablete, kamere i slično. Ovaj model je sa kablom koji se može eventualno promeniti ako se ošteti i nije sa ulivenom viljuškom, što smatram plusom. Zgodan da se ponese na putovanja, gde će vam biti i više nego dovoljan.

Ostavite poruku

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.Označena polja su obavezna*