Warning: mysqli_select_db() expects parameter 1 to be mysqli, string given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 22

Warning: mysqli_query() expects at least 2 parameters, 1 given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 24
ITstreet -Win 8 S.U.C.K.S. but Micro$oft S.U.C.K.S. MORE!!!
Preskoči na sadržaj

ITstreet postovi

Win 8 S.U.C.K.S. but Micro$oft S.U.C.K.S. MORE!!!

Ok, win 8 je tu već neko vreme sasvim dovoljno da ga svi upoznamo. Ja ga imam na notebook računaru i tu je i ostao samo zato što je licenciran i da bih ga malo istestirao. Inače, što se mene tiče sedmici ne može ni vodu da nosi.

U međuvremenu je izašla 8.1 verzija koja je donekle popravila stvari ali to je i dalje operativni sistem koji jednostavno nije u startu predviđen da radi u kombinaciji miš+tastatura. Što je najgore po osmicu, čak vremešni XP drži 27% iako je zvanična podrška za njega prestala još davno. Win 8 i 8.1 su napravili maleni korak napred ali je sedmica napravila duplo veći od obe osmice zajedno. Ovde imate statističke podatke koji nisu možda najprecizniji ali dovoljno da stvorite sliku.



Meni nepoznati Alex Kibkalo je popio tri meseca zatvora plus deportaciju u Rusiju. Razlog? Čovek je poslao aktivacione ključeve win rt jednom francuskom blogeru. Ti ključevi su naravno upotrebljeni za obijanje win 8. Kibkalo je "sa suzama u očima" napisao pismo izvinjenja gde kaže da mu je žao što je izdao kuću u kojoj je radio i što je izgubio posao o kome mnogi mogu samo da sanjaju i bla-bla-bla... Pre će biti da mu je "žao" što će biti deportovan u Rusiju. Što u Rusiju, pitate se. Aleks Kibkalo je uprkos čudnom prezimenu Rus.

Ono što je bitnije je da ga je Micro$oft provalio tako što je njuškao po Aleksovom hotmail nalogu!? Ok, njuškao je posle određenih sumnji, ali je njuškao. Bez sudskog naloga.

"...terms of service agreement made it clear that the company could, under some circumstances, pull content from an account..."

Nisam naivan. Znam da moji podaci na netu nikad ne mogu da budu samo moji. Moji gmail i email nalozi uvek mogu da budu pod neovlašćenom lupom, ali javno reći da pod prihvaćenim uslovima korišćenja, koja uzgred nikada niko ne čita, vlasnik servisa ima pravo da otvori lični nalog i pregleda sve podatke ma kako oni škakljivi bili je užasno i licemerno. I to bez sudskog naloga. Strašno!

Inače, Hotmail je vlasništvo Micro$ofta. Gigant iz Redmonda svakako ne može sebi da dozvoli da ima krticu u svojim redovima. Ključevi operativnog sistema koji se još nije ni pojavio pušteni na "slobodu", nisu nešto što se može progutati. Umesto "pravljenja ludim" Micro$oft pokušava da nas ubedi da je to sve ok ali da idu toliko daleko da će promeniti pravila korišćenja gde će sada sudije u penziji (!?) moći okarakterisati da li nečiji nalog treba baciti pod lupu bez znanja korisnika i bez sudskog naloga, to ne razumem. Razumem da će se služiti svim mogućim sredstvima, ali moj um mi kaže da je ovaj njihov postupak za popunjavanje zatvorskih kapaciteta. U trajanju najmanje onoliko koliko je Aleks proveo. Može i bez deportovanja u Rusiju.

Heh, Snouden će dobiti lepo društvo. Šta su ti moderni disidenti i borba protiv sistema... Nekada Lav Trocki a sada u suprotnom pravcu Edvard i Aleks. Ako ništa drugo u Rusiji se polako okupljaju interesantni mladi mozgovi. Doduše, ne milom...

Ko je sledeći?

Ostavite poruku

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.Označena polja su obavezna*