Warning: mysqli_select_db() expects parameter 1 to be mysqli, string given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 22

Warning: mysqli_query() expects at least 2 parameters, 1 given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 24
ITstreet -Kako isključiti lock/log-in ekrane na Win 8
Preskoči na sadržaj

ITstreet postovi

Kako isključiti lock/log-in ekrane na Win 8

Imate nov računar na kome je već instaliran windows 8 ili 8.1? Odlično! A da li vas nerviraju log in ekrani pri svakom pokretanju računara? E mene, kao nekog ko se druži sa windows-om "sto godina", nerviraju. Ako i vama smetaju, smestite se udobno u stolicu i nastavite sa čitanjem.

Sam windows 8 je ogromna promena u odnosu na sve ostale verzije. Zamišljen kao operativni sistem koji će podjednako dobro raditi i na desktop, tablet i smart telefonima, win 8 je os kome se mora pristupiti iz druge perspektive. Mikro$oft je pored korisničkog interfejsa poradio dosta i na sigurnosti. U ovom slučaju, reč je o logovanju pri pokretanju računara. Sve je to odlično ako je računar o kome je reč javni, ali ako je u pitanju računar koji je vaš lični i samo vi ga koristite onda ovo logovanje smara na kvadrat.

Kako isključiti lock/log-in ekran na win 8/8.1?

U start ekranu kucajte netplwiz (User Accounts Control Panel) i pokrenite User Accounts. Pod tabom Users odaberite vaš nalog. Ukoliko ih ima više lista će biti punija, a ako je samo vaš onda će biti samo jedan. Iznad polja sa korisnicima se nalazi check-box "Users must enter a user name and password to use this computer". Odčekirajte ovo polje i idite na ok. Dobićete da ukucate lozinku i to je to. Ako iz nekog razloga želite da vratite logovanje pri pokretanju računara samo ponovoite sve ovo i čekirajte polje.



Odlično! Restartovali smo računar i više nam log-in ekran ne traži lozinku. Posle desetak (ili dvadeset, trideset...) minuta je računar pao u hibernaciju. Pokrećemo ga iz hibernacije i... Neprijatno iznenađenje. Log-in ekran je ponovo tu. Brže-bolje tražimo power podešavanja i podešavamo da se računar nikada ne gasi/hibernira i sl. Super, a šta ako je u pitanju notebook računar? Ne bi bilo pametno zbog baterije da računar radi i kada ga ne koristimo. Ovaj log-in ekran očigledno nema veze sa onim ekranom.

Kako isključiti wakeup log-in ekran?

Idemo u Control Panel i tražimo Power Options. Tu nas čeka mogućnost izbora između Balanced i High performance (ili  slično). Koji god od režima da izaberemo idemo na Change plan settings.



Na sledećem ekranu možemo birati osnovna podešavanja ali nas interesuje Change advanced power settings.



Konačno dobijamo prozor koji nas interesuje. Tražimo Require a password on wakeup.



Ukoliko je desktop u pitanju imaćemo da promenimo samo Setting opciju yes/no. Kod notebook-a tu su On battery i Plugged in. Ukoliko vam ne dozvoljava izbor na klik idite na Change settingst hat are currently unavailable i izaberite no u oba slučaja ili u jednom ako je desktop. Dalje aply, pa ok i pozatvarajte sve otvorene prozore. U obrnutom slučaju sve ovo uradite i izaberite yes.

Ako ima šta nejasno ili ako vas još nešto interesuje, izvol'te poruke dole ispod.

Ostavite poruku

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.Označena polja su obavezna*

  1. Dejan

    Samo prati uputstva prvog dela teksta. Odčekiraj "Users must enter a user name and password to use this computer" i to je to.

  2. Mina

    Pomoc!!!Na lap topu mi trazi power on lozinku.Na koji nacin da je iskljucim? Hvala

  3. Dejan

    Prvo da se ponovim: "Uz ovakvu sedmicu, osmica nam nije potrebna". A drugo, na pamet mi pada samo da nije podešena adekvatna rezolucija. Taj model ima 16:9 dijagonale i 15,6". Rezolucija bi trebala da mu bude 1366x768. Obično problem prave banalne stvari.

  4. sasa

    pomoc?Druze kupio sam novi acer aspire e5-511 kvad kor,nije celeron...bez OS.onstalirao mi je drug osmicu ali nekako mi ekran nije cist,jasan kao na prethodnim laptopovima,ne znam ucemu je problem ako imamo mozes da mi pomognes.\Nekako su krupni pikseli,kao kod onih prvih laptopova cetvorke kad su izasle.Hvala puno