Warning: mysqli_select_db() expects parameter 1 to be mysqli, string given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 22

Warning: mysqli_query() expects at least 2 parameters, 1 given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 24
ITstreet -ICS na Telenoru Smart HD
Preskoči na sadržaj

ITstreet postovi

ICS na Telenoru Smart HD

Konačno!

Posle skoro godinu dana odlaganja stigla je zvanična nadogradnja za Telenorovu verziju OT-995. Prvo je stigla poruka od Telenora a posle sat-dva i dugo očekivana ikonica Android logoa sa naočarima i gornjoj liniji u levom uglu. Spartanističko čekanje na zvaničnu nadogradnju je dočekalo svojih pet minuta. Svo ovo vreme nisam hteo da petljam sa romovima kojih je pun internet. Na stranu gubljenje garancije, jednostavno nisam imao poverenja u custom romove pošto sam video telefone koji su prošli kako su prošli.

Moj HD je zadnjih meseci počeo žestoko da baguje. Imao sam problema sa usporavanjem u svakodnevnom radu, telefoniranju, surfovanju... Umeo je da zakoči kada treba da uspostavim vezu ili u trenutku kada pozovem nekog pa ni tamo ni vamo. Baterija je jedva sastavljala do pet-šest sati popodne iako je ujutro skinut sa punjača. I tako dalje da vas ne gnjavim, uglavnom, samo puki nedostatak i tih 10 minuta vremena me je sprečio da uradim factory restore u nadi da će to rešiti problem. Na telefonu nije bilo instalirano jedva 5-6 aplikacija više od onih koje su došle uz njega kada sam ga uzeo. A onda je došao ICS..



Za nadogradnju se podrazumeva wi-fi konekcija a konstantno držanje telefona na punjaču je poželjno da se eliminiše eventualni gubitak struje u bateriji. Prvo je stigla nadogradnja samog Gingerbreada koja se posle preuzimanja instalirala. To je proteklo relativno brzo a onda je krenulo preuzimanje samog ICS-a. mislim da je u pitanju nekih 250-300mb, nisam siguran, ali je često preuzimanje kočilo i zaustavljalo se. Uglavnom, potrajalo je dve noći (to sam radio noću) a nakon toga telefon se restartovao i sačekao me novi izgled home ekrana. Nisam mogao da sačekam da vidim da li sam dobio samo na izgledu ili je stiglo i dugo očekivano poboljšanje u svim pravcima.



Launcher koji je bio sve do sada je netragom nestao. Otključavanje je pomeranjem prsta u stranu. Broj home ekrana je se sveo na pet ali mi ona dva uopšte ne nedostaju. Sve instalirane aplikacije su tu. Jedino što sam ponovo morao da se prijavim na Google nalog. A telefon, on se jednostavno preporodio. Toliko ubrzanje je za rubriku da ne poveruješ. Sve, ali baš sve radi neverovatno brzo. Skoro kao da u ruci držim drugi telefon. A baterija je posebna priča. U svakodnevnoj upotrebi koju sam praktikovao i do sada mi ne ode ni 30% a tek uz konstantno maltretiranje sam uspeo da ispraznim kompletnu bateriju. Sve aplikacije mi rade izuzetno tečno i bez i trunke naznaka kočenja.



U zadnjih 5-6 meseci sam Telenoru poslao nekoliko mejlova a zadnjih nekoliko u nimalo lepom maniru. Njihov odgovor je uglavnom bio da treba da testraju ICS da li on zadovoljava njihove "stroge kriterujme prema potrošačima". Za proizvod koji je napravio Google (napravili Android OS) a samu nadogradnju pustio Alcatel (proizveli uređaj) Telenor se našao pametan da isti uskrati svojim kupcima koji su posve legalno KUPILI/PLATILI/DALI NOVAC (čujete li me vi u Telenoru?).

Gospodo draga u Telenoru, sa vama sam preko 12-13 godina. Niste mi do sada dali ništa, sve sam vam platio a često i preplatio.

TREBA DA VAS JE SRAMOTA!!!

Ostavite poruku

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.Označena polja su obavezna*